• Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

--

Draait nu

Stream

Tunein

Geen geluid. klik op de play button

Facebook

Globe

 

Tracks worden gedraaid op de oneven uren van 09.00 tot 23.00 uur

Album voor week 33

 

George Thorogood is een bluesrock-gitarist die met zijn Destroyers in de jaren ’80 ongekend populair was. In het MTV-tijdperk regende het gouden platen voor deze band, die consistent stevige bluesrock maakte. Vanaf de jaren ’90 daalde de plaatverkoop gestaag, maar live bleef Thorogood voor volle zalen spelen. Gek genoeg is Party Of One de allereerste soloplaat van deze gitarist die zijn inspiratie vooral bij oude blueshelden als Elmore James, Hound Dog Taylor en Chuck Berry haalt. George gaat terug naar de basis en speelt hier dan ook voornamelijk akoestische blues, met slide-gitaar, dobro en harmonica. Nummers van Robert Johnson, John Lee Hooper en Elmore James, maar ook van Bob Dylan en Johnny Cash. Allemaal artiesten die hem beïnvloed hebben of belangrijk voor hem waren. Voor Thorogood wordt hiermee een lang gekoesterde wens vervuld. Het was even wennen voor hem om weer akoestisch te spelen, maar het resultaat klinkt fantastisch.

Gerelateerde afbeelding

Biografie:
George Thorogood (Wilmington, 24 februari 1950) is een Amerikaans bluesgitarist. Hij is vooral bekend van zijn hit “Bad to the Bone”. Thorogood en zijn band The Destroyers hebben 16 studioalbums uitgebracht, waaronder vijf die goud hebben behaald.

Bandleden
The Destroyers

George Thorogood – stem and gitaar
Billy Blough – basgitaar (1977–heden)
Jeff Simon – drums, percussie (1974–heden)
Buddy Leach – saxofoon (2003–heden)
Jim Suhler – gitaar (1999–heden)
Oud-leden

Ron "Roadblock" Smith – gitaar (1973–1980)
Hank "Hurricane" Carter – saxofoon (1980–2003)
Steve Chrismar – gitaar (1985–1993)

Discografie
Studioalbums met the Destroyers
1974: Better Than the Rest (heruitgave door MCA in 1979)
1977: George Thorogood and the Destroyers
1978: Move It on Over
1980: More George Thorogood and the Destroyers
1982: Bad to the Bone
1985: Maverick
1986: Nadine
1988: Born to Be Bad
1991: ''Boogie People"
1993: ''Haircut"
1997: ''Rockin' My Life Away"
1999: ''Half a Boy and Half a Man"
2003: ''Ride 'Til I Die"
2003: ''Who Do You Love?"
2006: ''The Hard Stuff"
2009: ''The Dirty Dozen"
2011: 2120 South Michigan Ave
Live albums
1982: Live in Boston
1986: Live
1995: Live: Let's Work Together
1999: Live in '99
2004: 30th Anniversary Tour
2013: Live At Montreux 2013
Compilaties
1992: The Baddest of George Thorogood and the Destroyers
1992: Anthology
2004: Greatest Hits: 30 Years of Rock
2005: The Best Of
2007: Taking Care of Business (dubbele cd van Ride 'Til I Die)


 

 

Taal


Verzoek aanvragen

Webcam

Licentie

Nieuwsflits

AIMP player


Een super gave speler voor op de pc of notebook. Na jaren is de stekker uit Winamp getrokken en wat moet je dan. Toen kwam ik een jaar geleden deze player tegen. En zeker een goed alternatief voor het populaire winamp.

aimp 1

 

De Player klink super goed zowel voor je eigen muziek bestanden als voor online radio. Verder ondersteund deze player bijna alle formaten en kan je er bijna alles mee afspelen.

Het leuke is ook dat je diverse skins kan downloaden. En deze geven je player net dat beetje extra.

aimp2aimp3

 

Download de player gratis via deze link.

We wensen je veel plezier met AIMP player en niet vergeten Q5Radio bij je favorieten te zetten.

Q5Radio Team.

Muziek Nieuws

»Lowlands: de plek waar je drie dagen lang Trump kunt vergeten 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
De 25ste editie van het festival is losgebarsten. Even zijn 60 duizend man tot elkaar veroordeeld, v  



»Bravo stroomt leeg bij concert waarnaar het meest werd uitgekeken 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Pas in de laatste tien minuten gingen bij Solange een klein beetje de remmen los. Maar toen had Lowl  



»Tracks van de week (33): Death From Above, Stefflon Don & French Montana, Avicii 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Tracks van de week De drie liedjes die u deze week volgens Robert van Gijssel moet hebben gehoord. D  



»Rawlings weet goed zijn weg te banen in klassieke americana 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
David Rawlings heeft een mooie stem die zeer geschikt is voor het country- en folkrepertoire. Bovend  



»Duo Belder Kimura laat Carl Philipp Emanuel de held zijn 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Is dat écht een viool, vraag je je soms af als je Rie Kimura hoort spelen. De klank in het Adagio u  



»Waarom Liesbeth List zich uit de openbaarheid terugtrekt 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Liesbeth List, de diva tegen wil en dank, beëindigt om gezondheidsredenen haar carrière. Maar wel   



»Prachtig hoe spaarzaam er wordt gespeeld en hoeveel zeggingskracht een enkele pianonoot heeft 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Saxofonist-fluitist Roscoe Mitchell (77) geldt sinds de jaren zestig als een van de pioniers van de   



»'Ik had liever niet de pijn gevoeld die nodig was om Nobody Said te maken' 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Zangeres Naaz (19), dit weekend op Lowlands, zingt liever eigen liedjes dan covers. En dan ook nog i  



»Die vele festivalgangers zijn echt niet zo roekeloos als Den Haag doet voorkomen 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Elk jaar weer die onrust, rond het derde weekend van augustus. Een onrust die zich op twee manieren   



»Bijzondere chemie tussen dirigent Shani en het Rotterdams Philharmonisch 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Het vonkt nu al tussen dirigent Lahav Shani en het Rotterdams Philharmonisch. Onder zijn leiding bli  



»Geloofwaardige rootscovers en akelig mooie eigen muziek 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
De zingende zussen Shelby Lynne en Allison Moorer hebben een afschuwelijk familieverleden. Hun gewel  



»Kesha klinkt als herboren op sterke popplaat Rainbow 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Er is nieuws rond Kesha: ze heeft het dollarteken in haar naam vervangen voor een gewone s en de naa  



»Esther Yoo houdt haar toon slank in oubollig Philharmonia Orchestra 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Moet Esther Yoo even opwarmen als ze haar eerste tonen strijkt in Tsjaikovski's Vioolconcert, of is   



»Een van de interessantste jonge pianisten van deze tijd 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
En weer is daar een gigantisch pianotalent. Elisabeth Brauss is haar naam. Ze komt uit Hannover, waa  



»Painted Ruins: een album dat razendknap is opgebouwd 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
Ze leken volledig uit zicht te zijn geraakt, de vier muzikanten uit Brooklyn die als Grizzly Bear ac  



»'Supergroup' Dead Cross mengt niet zo lekker 
[Posted on Friday August 18, 2017] 
De opstelling van de band Dead Cross is die van een echte 'supergroup', met Slayer-drummer Dave Lomb  



»'De festivaloutfit is een cultuurfenomeen geworden' 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
De hipste festivaloutfit op Lowlands is rijp voor het museum. Het Centraal Museum viert honderd jaar  



»Deze zes acts mag je echt niet missen op Lowlands 2017 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
Van de massale Grote 25 Jaar A Campingflight To Lowlands Paradise Greatest Hits Sing-a-Long tot eig  



»Misschien dacht Adams zelf ook: 'Klaar met het gezanik: rocken met die hap' 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
Het verhaal 'Ryan Adams in TivoliVredenburg' begint als een niet zo geslaagde tragikomedie, en de ui  



»Zeister Muziekdagen: festival met een direct doel 
[Posted on Thursday August 17, 2017] 
Geen foodtrucks op de Zeister Muziekdagen, wel strijkkwartetten om van te watertanden. Een festival   



Vraagje

Hoe luistert u naar Q5Radio ?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Q5Radio App

     

Social Media

Bezoekers

22306
VandaagVandaag185
GisterenGisteren172
Deze weekDeze week845
Deze maandDeze maand3188
TotaalTotaal22306
54.198.235.165
gast 14
Copyright © 2017 Q5Radio  Rights Reserved.