• Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

  • Q5Radio

Simply the Best

--

Draait nu

Stream

Facebook

Licentie

 

Tracks worden gedraaid op de oneven uren van 09.00 tot 23.00 uur

Album voor week 25

 

Na meer dan 40 jaar lid te zijn geweest van Fleetwood Mac komen Lindsey Buckingham en Christine McVie nu eindelijk samen om hun allereerste album als duo ooit uit te brengen.
Volgens Lindsey Buckingham begon deze onverwachte samenwerking 3 jaar geleden toen Christine McVie zichzelf opnieuw aansloot bij Fleetwood Mac voor hun On With The Show tour.
Het album werd opgenomen in de Village Studio in Los Angeles, waar Fleetwood Mac enkele van hun klassieke albums opnam, waaronder Tusk. Buckingham en McVie worden op dit album begeleid door bandleden Mick Fleetwood en John McVie.
Door deze samenwerkingen klinkt het album modern, maar doet het je toch denken aan de vertrouwde sound van Fleetwood Mac.

Biografie:
Lindsey Buckingham, (Palo Alto, 3 oktober 1949) is een Amerikaanse producer, gitarist, zanger en lid van de band Fleetwood Mac.
Terwijl zijn broers uitblonken in de sport, raakte Lindsey al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. In zijn highschool tijd speelde hij in een rock-'n-roll-bandje, genaamd Fritz. In deze periode leerde hij ook Stevie Nicks kennen. Begin jaren zeventig gingen de twee samen verder en in 1973 namen zij het niet bepaald succesvolle album Buckingham Nicks op. In 1975 werden ze lid van de toen al legendarische Britse bluesband Fleetwood Mac. De komst van Buckingham en Nicks luidde een nieuwe, zeer succesvolle periode in voor deze band.
Buckingham ontpopte zich als het artistieke brein binnen de band en heeft in de loop van zijn muziekcarrière met wisselend succes een viertal soloalbums opgenomen, Law and Order in 1981, Go Insane in 1984, Out of the Cradle in 1992 en Under the Skin in 2006. In 1987, na de release van het album Tango in the night verliet hij Fleetwood Mac om in de jaren negentig weer terug te keren. Tijdens The Dance, een reunion tour in 1997, vertolkte hij zijn eigen hit Go Insane. Dit live nummer is opgenomen op het The Best Of album van Fleetwood Mac. In 2003 en 2004 deed hij nog een internationale tour met Fleetwood Mac naar aanleiding van het album Say you will.
Lindsey Buckingham is getrouwd met Kristen Messner. Het paar heeft drie kinderen.
Lindsey kwam in 2008 met zijn cd Gift of Screws. Op deze cd is naast Mick Fleetwood ook John McVie te horen. In maart 2009 ging hij, samen met de andere (ex-)bandleden van Fleetwood Mac, weer op tournee. Daarnaast is hij met zijn eigen bandleden regelmatig op het podium te bewonderen. In 2013 stond Fleetwood Mac in het Ziggo Dome en in 2015 waren ze weer te bewonderen met hun tour On With The Show.


 

Taal


Verzoek aanvragen

Webcam

Nieuwsflits

Programmering op ZaterdagZaterdag om 17 uur starten we met het programma van Marcel de Gee. En programma vol met chaos. De lekkerste muziek wordt weer gedraaid vanuit Eindhoven. En Marcel is ook niet vies van een verzoekje. Samen met Wendy maakt hij er zeker weer een feestje van.

Chaos

Om 19 uur dan is het weer tijd voor het Blije uur. Gepresenteerd door Pascal en samen met Gustaaf en Tante Trudy is het weer een dolle boel. Ook hier weer lekkere hits van nu en uit het verleden. En ook hier staat de verzoekserver open dus vraag dat plaatje aan.

blije uur

 

 

Trendy:

Q5Radio App

     

Social Media

14149
VandaagVandaag39
GisterenGisteren59
Deze weekDeze week235
Deze maandDeze maand1859
TotaalTotaal14149
54.146.59.49
gast 1
Copyright © 2017 Q5Radio  Rights Reserved.