Album van de week.

Tracks worden gedraaid van Ma t/m Vr, na het Nieuws, op de oneven uren van 09.00 tot 23.00

Album voor week 21


WANNEER IK IN WESTLIFE WAS

 

We hadden liedjes waardoor de hele zaal stil zou blijven staan, en je zou een speld kunnen horen vallen.

“Zegt Shane Filan, die nu bijna ongelovig in het geheugen klinkt. “Er gaat niets boven dat moment, of je nu speelt voor 2000 of 80.000 mensen. Dat zijn de momenten die ik voor mezelf wilde vastleggen in mijn muziek. ”

Toen Westlife in 2012 deelde, konden ze terugkijken op een carrière waarin ze ‘al onze dromen 1000 keer vervulden’. Hun hoogtepunten waren bijna ongelooflijk in hun schaal: 44 miljoen verkopen; veertien kaart-topping singles; vier gigantische thuiswedstrijden in het Croke Park in Dublin, waar het publiek zo ver reikte als het oog kon zien.

En toen was Filan er alleen voor. Voor een man die was opgegroeid als de jongste van zeven broers en zussen en vervolgens veertien jaar broederschap genoot in een van de grootste bands van de pop ooit, was het een periode van aanpassing.

“Ik wist niet wat ik moest verwachten”, geeft hij toe. “Ik probeerde gewoon mijn weg te vinden. Ik wilde absoluut doorgaan met zingen, en het belangrijkste was om mezelf echt te bewijzen dat ik het alleen kon doen. ”

Na zijn eerste 2 succesvolle soloalbums begonnen Shane en manager Louis Walsh aan een langetermijnambitie om een ​​album op te nemen van zijn favoriete favoriete liefdesliedjes met het derde album Love Always.

“Het is een album waar ik al een tijd over heb nagedacht en dat Louis al heel lang wilde maken, Louis houdt van zijn back-catalog songs en hij bleef maar zeggen ‘het is waar mensen van je houden, mensen houden van je geweldig zingen liedjes dus waarom niet doen? ‘We deden er een in Westlife en het was een heel goed idee en we hebben natuurlijk covers in Westlife gemaakt die altijd heel goed zijn gegaan, dus je moet je realiseren wat je publiek is en mijn publiek is dol op deze soort van liedjes en ik hou ervan geweldige liedjes te zingen, dus het was logisch, waarom niet, het is absoluut iets dat ik altijd al wilde doen in mijn carrière. ”

Naast een aantal all-time favorieten, waaronder een nummer van zijn favoriete artiest Bryan Adams met zijn kijk op het klassieke nummer Heaven, wilde Filan zijn fans graag betrekken en vroeg hij hun om hun eigen suggesties.

“Het antwoord was verbluffend en ze bedachten een aantal track-ideeën die ik nooit had bedacht, zoals de klassieke Bangles-hit Eternal Flame. Het is zo beroemd van de meisjes die het doen en deze keer is het een kerel die het zingt en het is heel dichtbij de microfoon en een erg gave versie ervan – nog een beroemd lied dat je zelf moet maken. ”

Een ander nummer dat Filan vond dat hij op het album moest zetten, is het nieuwe nummer Beautiful In White, dat werd aangespoord door zijn Aziatische fanbase, want zonder dat hij het wist, en het nummer dat ooit werd uitgebracht, was het het meest gevraagde bruiloftslied en songtekst van ZO Azië geworden video had meer dan 70 miljoen views verzameld.

In overeenstemming met Filans liefde voor het schrijven zijn er enkele originele nummers op het album opgenomen, maar hij gaf toe dat dit een lastige taak was: “Het is moeilijk omdat je nummers naast zulke enorme hits zitten als ik niet van je kan houden en je een gevoel kan geven Mijn geliefde. Maar voor mij was het meer voor de fans omdat ze om nieuwe nummers vroegen en ik dacht waarom niet. Geschreven naast enkele van de jongens waarmee ik op mijn eerste album heb gewerkt, ben ik erg tevreden met de resultaten en ik denk dat de fans dol op ze zullen zijn. Je wilt een beetje van alles, je moet proberen de fans alles te geven wat ze willen, maar je moet gelukkig en trots zijn op het album dat je produceert, dus er zijn daar drie originele nummers en die is geschreven door Jamie Scott, wie is een fantastische songwriter. Het nummer heet Unbreakable en het is de eerste single van Love Always-album ”

Biografie:

Zoals hij nu al bijna 20 jaar doet, heeft manager Louis Walsh nog steeds een sterke invloed op Shane’s besluitvorming, zoals de keuze om Unbreakable op te nemen, “Louis speelde me bijna drie jaar geleden Unbreakable en hij zei dat dit zo’n hit is, soms kan Louis door een liedje dwalen en uiteindelijk besef je dat hij gelijk heeft en hij gaat met een reden door over dit lied, hij ging nog lang door over You Raise Me Up voordat we ermee instemden om het in Westlife te doen en te kijken wat er gebeurde !”

Met een nieuwe Love Always-tour in de rij om de albumrelease te begeleiden, heeft Filan grote ambities voor zijn fans: “Het goede aan deze tour en het album is dat mijn setlist zo sterk zal zijn omdat de nummers zo beroemd zijn iedereen kent elk woord, het is leuk om naar de tour te kijken, wetende dat het publiek er echt van gaat houden, het gaat een nieuw hoofdstuk worden en iedereen gaat meezingen met deze liedjes “.

Het was een opmerkelijke reis voor een singer-songwriter die opgroeide geïnspireerd door een bewondering voor de Backstreet Boys en Michael Jackson. Na opgroeien onder de aandacht en het bereiken van ongeëvenaard succes met zijn vrienden (en Westlife zijn allemaal in contact, zelfs als hun schema’s betekenen dat collectieve vergaderingen zeldzaam zijn), zijn er een aantal dieptepunten onderweg – die hij met succes heeft overwonnen – maar ook veel hoogtepunten en met het volgende hoofdstuk in.


 

Deel ....