Album van de Week.

Introductie op Zondag na het Nieuws van 19, 21 en 23:00 uur.

Tracks worden gedraaid van Ma t/m Vr, na het Nieuws, op de oneven uren van 09.00 tot 23.00

Album voor Week 15 – 2020


CD Cover = Facebookpaginalink v/d Artiest

Billy Don Burns –  The Country Blues – 2020

NASHVILLE, Tenn. (30 maart 2020) – “You Lied Our Love Away” is aangekondigd als de eerste single die op de radio wordt uitgezonden van het Outlaw Billy Don Burns, The Country Blues-album uitgebracht door Country Rewind Records met fysieke distributie door Select- Oh het is.

De nieuwe opnames zijn beschikbaar voor streaming en downloaden op alle digitale muziekplatforms, waaronder Apple Music, iTunes, Spotify, Amazon Music, Google Play, Pandora en meer hier.

“Blij dat Country Rewind Records het leuk genoeg vond om het uit te brengen en dat Shooter Jennings het leuk genoeg vond om het te onderschrijven”, vertelde Billy Don Burns.

Dit album gaat over het leven van honky tonk-zangers vijftig jaar onderweg en hij doet het nog steeds 250-300 dagen per jaar.

Zijn liedjes zijn opgenomen door de oude garde, Willie Nelson, Mel Tillis, Connie Smith en anderen, en veel nieuwe aanstormende artiesten zoals Cody Jinks, Colter Wall. ‘ Billy Don Burns

‘Het is een geweldig album, Billy Don klinkt geweldig, zoals hij altijd doet. De nummers zijn fantastisch. Hij zingt over de waarheid en moeilijke tijden, maar hij vertelt met dit album een ​​verhaal van waarschuwing en een verhaal van hart ”, roept Shooter Jennings uit. ‘Lang leve Billy Don Burns en zijn zeer belangrijke plaats in de geschiedenis van country- en westernmuziek.’

Outlaw Billy Don Burns, The Country Blues werd geproduceerd door Executive Producers, Charlie Ammerman en Thomas Gramuglia en mede geproduceerd door Billy Don Burns / Jeff Williams / Mike Randolph bij “The Den” Nashville Music Group met mastering door Aaron Dethrage.

Deze opnames zijn een vervolg op Country Rewind Records eerdere releases van grootheden als Conway Twitty, Waylon Jennings, Connie Smith, Jeannie C. Riley Rex Allen Sr., Carl Smith, Rex Allen Jr. en meer die allemaal goede recensies hebben gekregen van muziekcritici wereldwijd.

Country Rewind Records heeft zich toegewijd om klassiek land met dit eigentijdse gevoel naar niet alleen de countryfans van het verleden te brengen, maar ook naar de nieuwe country-luisteraars door niet-uitgebrachte traditionele countrymuziek in het hedendaagse country-tijdperk te brengen.

Blijf op de hoogte met Country Rewind Records op hun website countryrewindrecords.com en sociale mediaplatform Facebook.

Gegevens Country Rewind Records:

Country Rewind Records (CRR) is opgericht door Thomas Gramuglia van Hindsight Records in 2014. Gramuglia heeft een schatkist aan niet-vrijgegeven opnames verkregen van radioprogramma’s voor rekrutering uit de jaren ’60 en ’70. De prachtige CRR-collectie van originele masteropnamen bevat muziek van meer dan 100 countrymuzieklegendes en trendsetters (inclusief intieme uitvoeringen van countrymuziekgrootheden als Loretta Lynn, George Jones, Connie Smith, Faron Young, Dolly Parton, Conway Twitty en nog veel meer) . Deze opnames zijn nooit vrijgegeven voor commercieel gebruik. Na een ijverige zoektocht naar het verkrijgen van de juiste en wettelijke toestemming van kunstenaars en / of hun landgoederen, heeft CRR nu meerdere, typische, ‘must-hear’-projecten opgenomen en geproduceerd. Met de missie om deze nooit eerder vertoonde nummers over te zetten naar een hoogwaardige, state-of-the-art opname; aangevuld met hedendaagse instrumentatie en achtergrondzang, zal Country Rewind Records deze historische Amerikaanse muziek uitbrengen aan de Amerikaanse muziekgeneraties van de toekomst. Ga voor meer informatie naar countryrewindrecords.com.

 

 

Biografie:

Billy Don Burns werd geboren in Arkansas en verhuisde in 1970 naar Palm Desert, Californië, nadat hij in het Amerikaanse leger had gediend. Hoewel Burns lid werd van een uitgeverij en een paar nummers opnam, verhuisde hij in 1972 naar Nashville.

Met de hulp van Lynn Owsley verhuisde Burns naar het pension van een muzikant in Nashville. Owsley sloop Burns vaak in de Grand Ole Opry terwijl Owsley een van de begeleiders van Wanda Jackson was. In 1972 tekende Burns bij Wilderness Music.

Na een optreden als Hank Williams in Opryland USA in 1973, had de singer / songwriter twee nummers opgenomen. De ene was “Be Alright In Arkansas” van Connie Smith en de andere was “I Always Come Back To Loving You” van Mel Tillis.

In 1975 vormde Burns samen met Jimmy Getzen de Travis Brothers, maar het was een kortstondig project. Destijds trad Burns op in verschillende Nashville-clubs, die openden voor Boots Randolph en ook voor Ronnie Prophet.

Na het verbreken van een huwelijksverloving met Lorrie Morgan, startte Burns Gypsy Women Music Publishing. In de vroege jaren 80 toerde hij door Noord-Amerika en liet de gouverneur van Arkansas, Bill Clinton, 27 maart 1983 uitroepen als Billy Don Burns Day.

In 1984 nam hij met Lorrie Morgan “New Commitments” op en verscheen op TNN. In 1990 zag Burns, door zijn geluk en het produceren van een gospelalbum en een mislukt albumproject met gevangene Johnny Paycheck, zijn carrière in een stroomversnelling toen Willie Nelson een van zijn liedjes opnam.

In 1995 bracht de muzikant zijn debuutalbum uit, Long Lost Highway, dat lovende kritieken ontving in Noord-Amerikaanse en Europese countrymuziekkringen. Sammy Kershaw nam ook een ander nummer van Burns op, ‘Honky Tonk Boots’.

In 1996 nam het duo samen met Hank Cochran het album Desperate Men op. In 2002 bracht Billy Don Burns zijn tweede soloalbum uit, Train Called Lonesome.

( Bron: allmusic.com )


 

Deel ....