Album van de Week.

Introductie op Zondag na het Nieuws van 17, 19, 21 en 23:00 uur.

Tracks worden gedraaid van Ma t/m Vr, na het Nieuws, op de oneven uren van 09.00 tot 23.00

Album voor Week 46 – 2019


Na de aankondiging dat zijn funky nieuwe album, ‘Blue Eyed Soul’, op 8 november dit jaar uitkomt, onthult Simply Red vandaag de details van de langverwachte tour in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Europa in 2020.

Geprezen als een van de meest succesvolle live-acts ooit uit het Verenigd Koninkrijk, speelt de band op deze tour alles klassieke hits uit een lange en indrukwekkende carrière, zoals ‘Stars’, ‘Holding Back The Years’, ‘ Fairground ‘en’ Money’s Too Tight To Mention ‘, evenals enkele rauwe en soulvolle nieuwe songs.

Mick Hucknall is sinds het allereerste begin in 1985 de songwriter en bandleider van Simply Red, geholpen door saxofonist Ian Kirkham sinds 1986. De huidige line-up is sinds 2003 consistent gebleven. “I want them to enjoy playing, for crowds to get up and move around, and everybody to put their heart into it. It’s all about capturing the groove”, zegt Hucknall.

‘Blue Eyed Soul’ werd live opgenomen in de British Grove Studios in Londen. Alle tien nummers, inclusief de sensationele nieuwe single ‘Thinking Of You’, zijn geschreven door Mick Hucknall en geproduceerd door de oude bekende Andy Wright. Muzikale inspiratie werd gehaald uit de klassieke funk en soul: Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown en blazers van Tower of Power. “I’m looking forward to playing it live because it’s real”, zegt Hucknall over het aankomende album, “I want to have a good time”.

( Bron: djguide.nl )

 

Biografie:

De uit Manchester afkomstige zanger Mick Hucknall richt in 1984 de band Simply Red op. De naam is afkomstig van zijn bijnaam `Red´, die hij gekregen heeft vanwege zijn kenmerkende krullende rode haar. Hun eerste album Picture Book (1985) is meteen een schot in de roos. Het nummer `Holding Back The Years´, door Hucknall zelf geschreven, wordt een wereldwijde hit.

WISSELS

Hun tweede album is Men And Women en levert het nummer `The Right Thing´ op, maar het succes van het eerste album wordt niet geëvenaard.  Vanaf 1987 wisselt de samenstelling van de band ook sterk. Gitarist Sylvan Richardson verlaat de band in 1987 en wordt voor de Men And Women tournee vervangen door Aziz Ibrahim. Aziz wordt op zijn beurt weer vervangen door de Braziliaan Heitor Teixeira Pereira. Heitor vervolgt na A New Flame, Stars en Life een solocarrière en levert onder andere bijdrages aan de soundtracks van Gladiator en MI:2.

COVER-GOUD

Van A New Flame komt de cover `If You Don’t Know Me By Now´. Het nummer wordt voor het eerst uitgebracht in 1972 door Harold Melvin & The Blue Notes. Wederom een gouden plaat in het laatje voor Mick en consorten. Ook `It’s Only Love´ is afkomstig van dit album.

STARS

Tegen de tijd dat de volgende plaat Stars uitkomt is de band rondom Mick allang niet meer dezelfde als waar hij mee begon. Van de originele bezetting zijn uiteindelijk alleen Mick, Fritz McIntyre en Tim Kellet nog maar over. Op Stars staat het nummer `Something Got Me Started´, wat wederom een succesnummer is voor Mick en zijn vriendjes. Toetsenist Fritz McIntyre zingt op de achtergrond van dit nummer. Wereldwijd gaan er meer dan 8 miljoen exemplaren van Stars over de toonbank.

LIFE

Hun vijfde album Life uit 1995 gaat wederom gepaard met het vertrek van enkele bandleden. Ditmaal niet uit de originele bezetting, maar al van de tweede lichting, namelijk bassist Shaun Ward en de drummende Japanner Gota Yashiki. Na de bijbehorende tournee kondigt ook Fritz McIntyre zijn vertrek bij de band aan. Maar ondanks de vele wisselingen van de wacht, blijft de band successen aaneenschakelen. Life levert het nummer `Fairground´ op waarmee Simply Red nog maar eens bewijst een constant niveau af te kunnen leveren.

SAMPLE

Rondom de daarop volgende albums Blue en Love And The Russian Winter blijft het rustig.  En dan volgt het album Home uit 2003, waarmee Simply Red wereldwijd weer herontdekt wordt. Het nummer `Sunrise´ wordt gemaakt met behulp van een sample van het Hall & Oates nummer `I Can’t Go For That´. In 2007 brengt de band opnieuw een album uit, genaamd Stay. De single ‘So not over you’, scoort een bescheiden hitje in Nederland.

MICK HUCKNALL SOLO

In 2010 geeft Simply Red de laatste concerten en stopt de band. Mick Hucknall gaat solo verder en brengt eind oktober 2012 het album American Soul uit. Het album is gevuld met Amerikaanse soulklassiekers van onder andere Aretha Franklin, Otis Redding en Tyrone Davis.

NA 8 JAAR NIEUW ALBUM

Na 8 jaar komt Simply Red in 2015 met een nieuw album getiteld Big Love.

( Bron: nporadio2.nl )


 

Deel ....