Album van de Week.

Introductie op Zondag na het Nieuws van 19, 21 en 23:00 uur.

Tracks worden gedraaid van Ma t/m Vr, na het Nieuws, op de oneven uren van 09.00 tot 23.00

Album voor Week 04 – 2020


De Release van de nieuwe live-cd “50 Year Trip: Live At Red Rocks” van John Fogerty oorspronkelijk gepland voor 8 november 2019, werd uitgesteld tot 24 januari 2020. Het livealbum “50 Year Trip: Live At Red Rocks” bevat 17 klassiekers van John Fogerty en Creedence Clearwater Revival die zijn opgenomen tijdens een concert op 20 juni 2019 in het Red Rock Amphitheatre in Morrison, Colorado.

Het John Fogerty-concert, opgenomen op 20 juni 2019 in het Red Rock Amphitheatre in Morrison, Colorado, wordt aangekondigd voor release op 8 november 2019 onder de titel “50 Year Trip: Live At Red Rocks” door het label BMG. Voor de songwriter, zanger en gitarist was het een heel speciale verschijning in het amfitheater tijdens zijn Amerikaanse tournee, zoals hij later in een interview onthulde.

“Ik heb in de loop der jaren verschillende keren Red Rocks gespeeld en het is altijd magisch geweest, maar deze keer was het spelen met mijn twee zonen op dit geweldige podium zeker een van de hoogtepunten van mijn leven!”

De setlijst bevat 17 Fogerty- en Creedence Clearwater Revival-klassiekers, waaronder ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Hey Tonight’, ‘Down On The Corner’, ‘Centerfield’ en de albumhoes. Versies van “I Heard It Through The Grapevine” of “Suzie Q”. De pers was het er na de tour over eens dat de ’50 Year Trip ‘fans en critici in Europa en de Verenigde Staten inspireerde.

John Fogerty viert dit jaar zijn 50e verjaardagstour, een mijlpaal voor een van Amerika’s grootste songwriters. Iconische hits als “Proud Mary” “Fortunate Son”, “Who’ll Stop The Rain”, “Born On The Bayou”, “Long As I Can See The Light” en nog veel meer nummers werden allemaal verbazingwekkend gemaakt in een jaar, 1969, gepubliceerd. Het was een heel bijzonder jaar voor de kunstenaar die hij met zijn tournee vierde

( Bron: concertmonkey.be )

 

Biografie:

John Cameron Fogerty is een zanger, songwriter en gitarist bekend voor zijn werk als leider en zanger van de rockband Creedence Clearwater Revival. Fogerty heeft een zeldzame onderscheid te worden genoemd in de lijst van “Rolling Stone” 100 grootste gitaristen in de # 40 en de lijst van de top 100 zangers op nummer 72. De nummers “Proud Mary” en “Geboren op Bayou “ook behoren tot de beste popsongs en liedjes voor gitaar. Grammy winnaar en Hall of Fame Rock and Roll, onderscheidt zich als een van de beste zangers, gitaristen en componisten in de geschiedenis.

Vroege jaren

Geïnspireerd door de pioniers van de rock and roll muziek zoals Little Richard en Bo Diddley, John Fogerty en zijn broer Tom toegetreden Doug Clifford en Stu Cook naar de Tommy Fogerty en de groep Blue Velvets in El Cerrito, Californië vormen. Na het ondertekenen van een contract met Fantasy Records label in 1965, de groep veranderde zijn naam in The Golliwogs; Volgende koorts “ritme” van die jaren, publiceerde ze verschillende brit pop stijl nummers als singles met weinig succes, het bereiken van enige erkenning met het thema Brown Eyed Girl, Noord-Ierse muzikant Van Morrison

Creedence Clearwater Revival

John werd geroepen om de militaire dienstplicht in 1966, de toetreding tot een Reserve Force-eenheid die bij Fort Bragg en Fort Lee geserveerd. In 1967, Fogerty klaar met hun service en keerde terug naar zijn werk als muzikant in de Golliwogs.

Er waren veel meningsverschillen tussen producenten en leden van The Fantasy Golliwogs, tegenover het imposante blijven spelen beatmuziek, muzikale trend dat geen enkel lid van de band gedeeld, met de jongens bij El Cerrito werden veel meer gekoppeld aan folk roots , blues, country en zelfs Cajun.

Zwaaiend met de slogan “Do it or leave it” haar naam veranderd in Creedence Clearwater Revival, eindelijk aanpakken van een mix van traditionele Amerikaanse ritmes, tegenwoordig bekend als Southern Rock en Southern Rock.

In 1968, de groep begon om omhoog te gaan in de muziekwereld met de release van zijn debuutalbum, Creedence Clearwater Revival, en de single “Susie Q”. Andere successen verder met de single “Proud Mary” en de publicatie in 1969 van Bayou Country.

John Fogerty, als belangrijkste songwriter liedjes van de band, voelde hij zijn muzikale meningen waren belangrijker voor hem dan voor de rest van zijn teamgenoten, wordt gevraagd handgemeen met de band. Deze gevechten, en gevoelens van zijn broer Tom worden verplaatst als een leider met de vorming van de nieuwe groep, geleid tot het vertrek van Tom in januari 1971, terwijl Stu en Doug eiste een grotere rol in de toekomstige rol van de groep. Fogerty, met de bedoeling om de groep bij elkaar te houden, gaf de tijd om de uitoefening van het componeren en zingen voor het laatste album van de groep, van Mardi Gras in 1972. Echter delen, kreeg het album negatieve recensies, wat leidde tot de ontbinding van de groep. De enige volgende bijeenkomst vond plaats tijdens het huwelijk van Tom Fogerty in 1980. John, Doug en Stu ontmoetten elkaar in 1983 te spelen in een reünie van haar middelbare school, terwijl John en Doug opnieuw zou worden herenigd in 1988.

1973-1984: Solo carrière

John Fogerty begon een solocarrière na het verlaten van Creedence Clearwater Revival met de publicatie in 1973 van The Blue Ridge Rangers, die Fogerty speelde alle instrumenten op de covers van de country muziek als “Jambalaya”. Voorafgaand aan de release van het album, onder de naam The Blue Ridge Rangers, Fogerty bracht twee country songs & amp; western, “You Do not Owe Me” en “Back In The Hills”.

In het begin van 1974, John vrijgegeven het lied “Comin ‘Down The Road” en “Ricochet” als een single. Zijn tweede album, John Fogerty, werd gepubliceerd in 1975. De omzet was slecht en werd al snel betrokken bij juridische problemen die uit de buurt van opnamestudio’s, ook al is het nummer “Rockin ‘All Over the World” ingevoerd de eerste veertig posities van de lijsten van Billboard.

In 1976, Fogerty eindigde een album genaamd Hoodoo. Een single “You Got The Magic”, voorafgegaan release van het album, maar ik heb slechte resultaten. Hoodoo, die reeds meerdere exemplaren gedrukt, werd door Asylum Records weken afgewezen voordat de geplande publicatie. De Fogerty zelf gevraagd het zegel dat de originele tapes van het album in het midden-80 elimineert vanwege zijn vroege perfectionist, die zelfs leidde hem naar zijn eigen album op grond van het feit dat, op dat moment, in staat om te componeren was niet af te wijzen.

1985-1996: Eerste return

Muzikale carrière Fogerty’s reemerged in 1985 met de publicatie van Centerfield, zijn eerste werk met Warner Bros. Records. Centerfield bereikte nummer een in de hitlijsten en inclusief de single “The Old Man Down The Road”, maar de publicatie was ook betrokken bij juridische problemen.

2 nummers van het album, “ontsproten zanz Kant Danz” en “Mr. Greed ‘, werden gezien als een aanval op de oprichter van Fantasy Records, Saul Zaentz. “Ontsproten zanz Kant Danz ‘beschrijft een varken kan niet dansen, maar” het stelen van geld “. Toen Zaentz nam juridische stappen tegen Fogerty, John heeft een nieuwe versie van het lied, de hoofdpersoon van het hernoemen kwestie als Vanz. Bovendien zijn andere juridische actie vond plaats bij het overwegen van dat ‘The Old Man Down The Road “deelden hetzelfde refrein dat” Run Through The Jungle “Fogerty lied gecomponeerd in zijn dagen met Creedence en publicatierechten geregeld Fantasy Records. Uiteindelijk, John Fogerty won de juridische strijd om te bewijzen dat de twee nummers had verschillende vormen van samenstelling.

In 1986, Fogerty uitgegeven Eye of the Zombie, met minder kritische succesfactoren Centerfield. Fogerty toerde promotie af te zien van de klassieke Creedence Clearwater Revival album. Het thema van de nummers veranderd in een donkere muzikale richting, de aanpak van problemen zoals terrorisme, sociale problemen en het record markt. In de volgende jaren, de Fogerty interpreteren eigen materiaal afzien live-album, hoewel het in 2009 opgenomen “verandering in het weer” in hun repertoire. Hij reprised Fogerty Creedence materiaal van 4 juli 1987 in een eerbetoon aan de veteranen van Vietnam concert in Washington, DC.

In 1990, zijn broer Tom Fogerty overleed op de leeftijd van 48 na gecontracteerd HIV van een bloedtransfusie. John Fogerty zei in een interview dat het moeilijkste moment van zijn leven was toen zijn broer steunde de Fantasy-label in een geschil over royalty’s, zodat op het moment van de dood van Tom beide niet spreken.

Fogerty in 1990 reisde voor inspiratie naar Mississippi, een bezoek aan het graf van blueslegende Robert Johnson. Tijdens de reis, Fogerty besloten om te beginnen met het opnemen van een nieuw album en vaak spelen van Creedence nummers live.

Creedence Clearwater Revival werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame and Roll in 1993. John Fogerty gaf spelen met Stu Cook en Doug Clifford tijdens de ceremonie. Het vervangen van zowel Fogerty aangeworven sessiemuzikanten in Los Angeles en trad Bruce Springsteen en Robbie Robertson om te spelen “Wie zal Stop The Rain”, “Born On The Bayou” en “Green River”.

1997-2007: Tweede terugkeer

Fogerty keerde terug naar de muziekindustrie in 1997 met de publicatie van Blue Moon Swamp, een album won de Grammy voor beste rock album van 1997. Een live album volgend boek tour, Premonition, werd gepubliceerd een jaar later.

Ondanks zijn comeback, Fogerty terug te onderscheiden van de opnamestudio en heeft een nieuw album opnemen pas in 2004 gepubliceerd Deja Vu, een baan die hij bekritiseert in het lied die titel geeft, Oorlog Irak. Het album werd uitgebracht onder een nieuw platencontract bij DreamWorks Records, die de controle over de distributie Fogerty muziekcatalogus opgedaan.

De aankoop van Fantasy Records Concord Records Group in 2004 een einde aan de juridische geschil tussen Fogerty en zijn voormalige platenlabel, het herstel van royalty betalingen aan de muzikant voor zijn werk met Creedence Clearwater Revival. De eerste werkzaamheden in het kader van zijn nieuwe contract met Fantasy gepubliceerd was de compilatie The Long Road huis, die zowel successen werken met de Creedence en solo omvat. Een live album, The Long Road Home – In Concert werd een jaar later uitgebracht.

Met de publicatie van Deja Vu, publieke optredens Fogerty’s werd steeds vaker weer. In oktober 2004, Fogerty met andere muzikanten op de Vote for Change tour, het uitvoeren van een aantal concerten in de belangrijkste Amerikaanse staten. In de zomer van 2005, Fogerty toerde met John Mellencamp, en in 2006 met Willie Nelson. De 29 juni 2006, speelde voor het eerst in meer dan 30 jaar in Groot-Brittannië, in de Hammersmith Apollo in Londen.

In 2006, Fogerty deelgenomen aan het opnemen van het album van Jerry Lee Lewis Last Man Standing, zingt een duet lied “Travellin ‘Band”. Hij nam ook deel aan de directe Last Man Standing – Live, verbinden Lewis een duet “CC Rider”, “Will The Circle Be Unbroken” en “Good Golly Miss Molly” zingen.

In 2004 werd hij opgenomen op nummer 40 op de lijst van de 100 grootste gitaristen aller tijden, gepubliceerd door Rolling Stone.

Fogerty bracht een nieuw studio-album, Revival, 2 oktober 2007. Het album kwam binnen op nummer 14 in de Billboard 200 met 65.000 verkochte exemplaren in de eerste week. Daarnaast werd Revival genomineerd voor beste rock album van het jaar op de Grammy Awards.

De 16 maart 2008, Fogerty begon met een rondleiding van Australië ondersteund door Dave Santos op bas, Kenny Aronoff op drums, Matt Nolen op keyboards, Billy Burnette en Hunter Perrin op gitaar en Dan Hochhalter de viool.

De 24 juni 2008, Fogerty terug om live te spelen in de Royal Albert Hall, na het aanbieden van hun laatste concert met Creedence in 1971 haar Europese tournee sluiten. Het concert werd gefilmd voor een toekomstige DVD release. Ook Billboard bevestigd dat Fogerty werkte aan een nieuw album met covers van country muziek, als een vervolg op zijn debuutalbum, The Blue Ridge Rangers. Onder de titel The Blue Ridge Rangers Rides Again, werd het album uitgebracht op 1 september 2009, en omvat de deelname van Bruce Springsteen “When Will I Be Loved?”.

Op 28 mei 2013 sloeg slaat het nieuwe album van de voormalige leider van Creedence Clearwater Revival. Het negende studioalbum John Fogerty “schreef een lied voor iedereen” zal worden uitgebracht door Vanguard Records. In dit materiaal, Fogerty geeft een overzicht van de klassiekers zoals “Fortunate Son”, “Lodi”, “Bad Moon Rising” en andere legendarische Creedence kwesties. Foo Fighters, Tom Morello en My Morning Jacket behoren tot de gasten Fogerty, die je een beetje frisse lucht zal geven aan de nummers die we al kennen. Waaronder een onderwerp in combinatie met een andere muzieklegende Bob Seger, die remakes de bekende “Wie zal Stop The Rain”. Slechts twee kwesties behoren niet tot de catalogus Creedence “Mystic Highway” en “Train of Fools,” deze nummers bevatten geen gast.

Muzikale apparatuur

De eerste elektrische gitaar was Fogerty Silvertone een vijf-watt versterker gekocht bij Sears voor $ 80. In de jaren zestig, met The Golliwogs, Fogerty speelde een Fender Mustang later veranderd door een Rickenbacker 325, die voorzien zijn van een Bigsby vibrato. Tijdens zijn vroege jaren met Creedence Clearwater Revival, Fogerty speelde een Gibson ES-175, dat werd gestolen en vervangen door een Gibson Les Paul. Tijdens deze fase, Fogerty gebruikt ten minste twee Les Paul, een met een Bigsby vibrato.

Tijdens zijn solocarrière, Fogerty voortgezet met gitaren Gibson Les Paul Junior en Les Paul Goldtop en diverse Fender gitaren, waaronder een Fender Telecaster aangepaste met een humbucker in een centrale positie en een Fender Stratocaster met twee humbuckers Fender Telecaster Deluxe. Zoals versterkers, gebruikt Mesa Boogie, Seymour Duncan en Marshall, en in eerste instantie gebruik gemaakt van een Kustom K200 A-4.

De laatste jaren heeft Fogerty een aantal gitaar waarmee hij toerde gebruikt. Naast de reeds genoemde, het maakt gebruik van vier PRS, twee akoestische gitaren Taylor twee Ernie Ball en Maton BB1200.


 

 

 

Deel ....