Album van de week.

Tracks worden gedraaid van Ma t/m Vr, na het Nieuws, op de oneven uren van 09.00 tot 23.00

Album voor Week 13 – 2019


Vrijdag 22 Maart jl. verscheen de debuutplaat A Place We Knew van Dean Lewis, hoog tijd dus om nog eens een laatste smaakmaker de wereld in te sturen. De Australische singer-songwriter scoorde onlangs nog een wereldwijde nummer één-hit met “Be Alright” en met 430 miljoen streams op Spotify is het ook zijn succesvolste single tot nu toe. Zijn zeemzoete gitaarmuziek valt in ieder geval in de smaak en velen zien in hem de nieuwe Ed Sheeran. Met zijn nieuwe single “Stay Awake” toont hij alvast dat hij meer is dan dat.

Het succesrecept wordt ook op “Stay Awake” toegepast, maar is gedrevener en vlotter dan op zijn hit “Be Alright”. Het nummer voelt heel zomers aan, maar dat zonder echt cliché over te komen. Het refrein op “Stay Awake” weet alvast te blijven plakken door zijn goed gevonden hook. Ook zijn stem laat op zijn nieuwste single geen steken vallen en weet door middel van zijn heesheid punten te scoren. Dean Lewis is een zeer getalenteerde songschrijver die weet hoe je een aanstekelijk popnummer schrijft en dat laat hij nog maar eens blijken op “Stay Awake”.

Op zondag 14 april staat Dean Lewis nog in de Ancienne Belgique in Brussel, maar enkele maanden later zal hij ook zijn opwachting maken op Rock Werchter.

 

 

 

Biografie:

De Australische singer-songwriter Dean Lewis werd in 1987 geboren in Sydney. In 2016 tekende hij een platencontract bij Island Records en later dat jaar verscheen zijn eerste single Waves. In eigen land bereikte deze single de 12e plaats. Bovendien werd Waves genomineerd in vier categorieën tijdens de ARIA Music Awards van 2017. Dean Lewis wist zijn nominaties echter niet te verzilveren. Met Be Alright scoorde Dean Lewis in 2018 zijn eerste Australische nummer 1-hit. Be Alright is tevens de eerste single waarmee Dean Lewis buiten Australië hitparadesucces oogst. Het nummer werd onder meer een hit in Ierland en Nieuw-Zeeland.


 

 

 

 

 

Deel ....