Koos van der Stee

Hoi Beste Luisteraar,

Mijn naam is Koos van der Stee, Oprichter & Eigenaar van Q5 Radio sind Oktober 2014.

Uiteraard presenteer ik ook een Programma, dat doe ik op Zondag van 11:00 t/m 14:00 uur.

De Kloppende 30 Nederlandstalige Hits & Nieuwe Releases, met aan het begin van elk uur, info over De Nieuwe Q5 Radioschijf, een Nederlandstalige Single die van Ma t/m Vr, gedraaid word na het Nieuws vanaf 08:00 t/m 22:00 uur.

De aanlevering hiervan komt van verschillende Artiesten Buro’s, die wekelijks Nieuwe Releases aanleveren.

Dit is opgebouwd vanaf September 2011, toen ik voor het eerst na jaren geen Radio Programma te hebben gepresenteerd begon voor Radio Oranje, dat toen met 4 verschillende sterke Zenders op FM te beluisteren was over een afstand van zo’n 250 kilometer langs de kust strook van de Costa Blanca, Omgeving Albir, Denia, Murcia, Benidorm, Jalón, Benicia, Calpe enz.

Het Programma werd vanuit mijn eigen Studio gestreamed, daarna op de FM zenders doorgelust.

Helaas kwam er eind 2012 een eind aan Radio Oranje, de stekker werd eruit gehaald omstreeks het einde van de Feestdagen.

Ik heb toen een periode De Kloppende 30 gepresenteerd bij Avalon Radio uit Ridderkerk, dit was een toffe periode, maar ondanks het plezier, altijd de achterliggende gedachte aan de tijd en samen werking met Auk Dekker en andere collega’s uit het verleden, kortom wel in het achterhoofd en gezegd tegen Ron van Avalon Radio, als Auk opnieuw zou beginnen, ik besloten had om terug te keren, naar het oude nest, of wat daar dan nog van over was.

Na een korte periode van Radio stilte werd, Radio Oranje Internationaal in het leven geroepen door, een groep Oud Medewerkers van het vorige Station, opnieuw ging ik de Kloppende 30 presenteren.

Hoewel Radio maken mijn Hobby is tot Semi Proffesioneel, kon ik mezelf na verloop van ruim 2 jaar,niet verenigen met het Format en de leiding omtrent Radio Oranje Internationaal, dus ik besloot om te stoppen met mijn Programma.

Eenmaal gestopt, kreeg ik tijd om na te denken, het was mijn Vrouw Joke die, tegen me zei, Waarom Begin Je Niet Voor Jezelf ?

Na wat overwegingen en info, over hoe en wat, is dat ook gebeurd, hetgeen nu dagelijks te beluisteren is als Q5 Radio.

Tja, een balletje kan raar rollen, ooit begonnen eind jaren 70 met een oude Stentor, zo’n 5 Watt Zender, zeer populair voor beginners in die tijd.

Later begin jaren 80, op zolder bij mijn Ouders thuis, mijn eerste Piraten Station, Radio Zeelandia, een Nederlandstalig FM Station, een paar uur op Zondag, Maandag & Woensdag.

Gedraaid bij verschillende Piraten Stations in die tijd, de meest serieuze was toch wel Radio Golden Wave op 101.3 FM vanuit Goes.

In die tijd kwamen we in contact met de mensen uit de organisatie van Radio 819 ( voorheen Radio Monique )

Ik werd gevraagd om aan boord te gaan als Kok, want de vorige was ontslagen,ik zelf vond dat geen goed idee, ik wilde als DJ op de Zender van Radio 819, 3 keer heb ik de vraag afgewezen, bij de vierde dat men me vroeg, ben ik toch gegaan, iedere dag gekookt voor zo’n kleine 14 tot 20 man/vrouw, daarnaast als Nieuws Lezer te horen geweest en uiteindelijk programma’s gepresenteerd.

Dus uiteindelijk toch nog aan boord van The Ross Revence gewerkt, het Zend schip van Radio Caroline, dat was een onvergetelijke tijd, 4 weken aan boord, 2 weken af.

Na die periode in 1987/88, aan het eind van1989 werd het voor mij jaren stil, wat het maken van programma’s voor Radio Stations betreft.

In het jaar 1990 heb ik enkele maanden het Programma Radio Rakkers gepresenteerd voor FM 107, een Station in Belgie, opgezet door de Oud Eigenaren van Radio 819, hetgeen ook geen lang leven leide en na verloop van tijd ter ziele ging.

Uiteindelijk in 1994, een ontmoeting met een Oud DJ/ Oprichter van Goden Wave Radio, Marcel Steenbakker,hij zei tegen me dat hij met nog een groep mensen bezig was om een Lokale Omroep op te zetten, hij vroeg me om mee te doen, hetgeen ik dezelfde dag besloot om te doen.

Ik had geen goed Studio materiaal thuis, dus er werd een compleet Nieuwe Studio ingericht, hetgeen een behoorlijk bedrag koste in die tijd, maar de kwaliteit was dan ook Super !

De Borsselse Lokale Omroep Stichting ( BLOS ) werd op gezet, onder de naam Radio Golden Wave .

Helaas was dit Radio Station geen lange tijd beschoren, na een tijds bestek van nog geen jaar, ging het ter ziele en de vergunning werd verkocht aan Hans de Boor van het toenmalige Radio Maximaal in Middelburg, iedereen van Golden Wave mocht een Demo Programma opnemen voor de Nieuwe Baas, om te laten horen wat men kon en deed, maar niemand werd aangenomen, Hans de Boor ging alleen verder met zijn eigen mensen, dit deed ontzettend veel zeer.

Weer een periode dat ik besloot om geen programma meer te maken en ermee te stoppen, met op de achterhand een nog steeds Gloed Nieuwe ingerichte Studio, waar de komende jaren erna steeds meer stof kwam te liggen.

Tot eind 1997, werd er door mij niks meer gedaan in de Radio Wereld, in het voorjaar van 1998 werd, de draad door mij weer opgepakt, ik ging een Zaterdag Middag Lunch Programma presenteren bij Omroep Schouwen Duiveland in Zierikzee op 107.1 FM.

Boter, Kaas & Eieren werd geboren, een programma met Live kandidaten in de Studio, op Locatie of via de telefoon, er werd het Kruis-Nul spel gespeeld aan de hand van Triviant vragen, dewinnar in het spel kreeg prijzen die werden gegeven door Sponsers en diverse bedrijven, de verliezer kreeg een, pakje roomboter, een doos eieren en een pak kaas, een waanzinnig leuk programma om te doen.

Ook bij Radio Schouwen Duiveland kwam er door persoonlijke omstandigheden een eind aan het maken van een Radio Programma.

Kortom door de jaren heen veel met Radio maken bezig geweest, teveel om op te schrijven, er is nog zoveel om te vertellen, maar de meeste dingen zijn zo persoonlijk, dat het geen nut heeft om in deze Biografie op te nemen.

Welllicht dat ik in de toekomst, hier en daar nog aanpas in mijn Radio Biografie, voorlopig ben ik elke dag druk bezig met Q5 Radio en heb er Veel Plezier in, …. Dat het nog lang mag duren !

 

Groeten uit Studio1.

Koos van der Stee.

Oprichter & Eigenaar van Q5 Radio, sinds Oktober 2014.