Q5 RadioSchijf

Zondags is de introductie net na 11-12 & 13.00 uur in “De Kloppende 30”.

De single wordt gedraaid van ma t/m vr, na het nieuws op de even uren van 08:00 tot 22:00 uur.

 

Q5 Radioschijf voor Week 21


 

Vinzzent lanceert vandaag zijn nieuwe single ‘Alleen Maar Leuke Dingen’ een voor hem, op het lijf geschreven nummer want wie houdt zich nou niet graag bezig met alleen maar leuke dingen? Het nummer is aanstekelijk zomers en dansbaar waardoor je meteen in de stemming bent!

Aankomende zomer staan er in ieder geval veel leuke dingen op de planning zoals ‘Vinzzent Op Het Strand’ waarvan de tweede editie plaatsvindt op zondag 19 augustus met o.a. Django Wagner, Samantha Steenwijk, Roy Donders, Henk Dissel, De Vengaboys en nog veel meer! Een intieme festival setting met foodtrucks, attracties een mini-camping kortom; Alleen Maar Leuke Dingen!

http://vinzzentophetstrand.nl/

De komende periode zal Vinzzent je via zijn social media kanalen meenemen in zijn avonturen en je op de hoogte houden van alle leuke dingen die hij beleeft en de planning rondom zijn festival.

De single is vanaf vandaag op alle digitale portals te verkrijgen

 

 

 

 

Biografie:

Dans jij met mij dan dansen wij ons samen blij! Een kreet uit de ‘Dromendans’ waarmee Vinzzent een groot publiek veroverde. Met zijn aanstekelijke feelgood sound en energieke persoonlijkheid maakt hij mensen blij! Hij staat dan ook met regelmaat op de grote NL festivals en evenementen zoals Dutch Valley, Mega Piraten Festijn, Muziekfeest van het jaar en tegenwoordig heeft de zanger zelfs zijn eigen Festival ‘Vinzzent Op Het Strand’

Nederland maakte kennis met Vinzzent door zijn deelname aan het Nationaal Songfestival in 2010. Het studiopubliek koos hem als winnaar maar dat was blijkbaar niet genoeg om ons land in Oslo te vertegenwoordigen. “Ik ben apetrots op die publieksprijs” vertelt Vinzzent die vrolijk zijn eigen koers voortzet.

Dromendans wordt kort na zijn deelname het Nationaal Songfestival uitgebracht. De aanstekelijkheid en het feelgood karakter blijkt bijzonder goed aan te slaan. De regionale omroepen nemen de single direct op en het nummer groeit langzaam uit tot een culthit onder de studenten en het uitgaand feestpubliek. Op youtube wordt de videoclip immens veel bekeken (update 5,9 miljoen keer). Een echte viral want er verschijnen talloze filmpjes en parodieën.

 

In de buitenlandse vakantieoorden wordt het nummer grijs gedraaid waardoor 3FM (tegenwoordig radio 538 ) DJ’s Coen en Sander tijdens opnames van de Zomer Voorbij in Portugal het nummer ontdekken. De populaire DJ’s maken er een ware hype van en sturen Vinzzent een week lang het land in waarvan live verslag wordt gedaan in De Coen en Sander show. Dromendans bereikt hierdoor de gouden status. Als dank geeft Vinzzent de DJ’s een Gele VW Kever voor het 5 jarige bestaan van de Coen en Sander Show die de heren mogen veilen voor Serious Request. De Coen en Sander kever levert 8500 euro op voor oorlogsmoeders in Zuid-Afrika. Dit is dan ook een typische Vinzzent actie.

BumaNL Award

Een jaar vol hoogtepunten waarin zijn album Droomwereld met de singles ‘Danse Danse’, ‘Alles wat ik hebben wil’, ‘Groen’, ‘Wat een wonder’, ‘Zomerdromen’ uitkomt en het jaar waarin hij voor zijn mooie videoclips word beloond met een BUMA NL Award en behoort hij tot de meest geboekte artiesten van Nederland.

Opname studio, Producer

Vinzzent had jaren een professionele opname studio in Tilburg en werkte samen met diverse artiesten o.a. Ruth Jacott , Rob de Nijs waar hij jaren vaste studiotechnicus voor was hierdoor mag hij zelfs Prinses Christina aan zijn lijstje toevoegen. Toen zijn zangcarrière serieuze vormen begon aan te

nemen verdween het studio gebeuren naar de achtergrond. Vinzzent blijft dan wel voor zijn eigen werk produceren samen met Hans van Vondelen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daar kwam Samantha Steenwijk. Het was een goede vriend die hem aan haar voorstelde in 2009 en vroeg haar een stap verder te helpen. Dat groeide uit tot een vriendschap en een serieuze samenwerking. Vinzzent voegde Samantha toe aan zijn eigen label (Number8Music) en ging haar platen produceren. Zijn doel “Jij wordt de nieuwe Volkszangeres van Nederland” Vinzzent krijgt gelijk en na haar deelname aan The Voice Of Holland maakt heel Nederland kennis met Samantha Steenwijk.

Eigen festival ‘Vinzzent Op Het Strand’

Sinds augustus 2017 heeft Vinzzent zijn eigen festival ‘Vinzzent Op Het Strand’ waarvan de eerste editie een groot succes was. De beleving, sfeer en gezelligheid past helemaal bij Vinzzent; foodtrucks, een mini camping met retro campers en caravans aan het strandje bij Beachclub Puur en een enorme opkomst. Iedereen was happy en het voelde als één grote familie. Als kers op de taart krijgt Vinzzent een Platinum Award uit handen van Rob de Nijs. Op 19 augustus 2018 zal de tweede editie van Vinzzent Op Het Strand plaatsvinden.

Vinzzent geboren in Winterswijk als Vincent Johannes Rudolf Claase, zoon van een Nederlandse moeder en Indonesische vader groeit op in Enschede & Den Haag. Muziek is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader organiseert regelmatig evenementen met pop/rock bandjes. Van zijn moeders kant krijgt hij het volkse en gezellige Nederlandstalige mee. Uiteindelijk strijkt Vinzzent neer in het gezellige Brabantse Oosterhout waar hij al 25 jaar met veel! plezier woont en is hij trotse vader van Vince Claase. Het is Rob de Nijs die hem introduceert aan het begin van zijn zang carrière tijdens zijn jubileum concert in Koninklijk Theater Carre. De dubbel ZZ in zijn artiestennaam bedacht hij om de simpele reden; zijn eigen naam behouden maar wel vindbaar te zijn op het wereldwijde web.

Verder is Vinzzent gek op retro Volkswagens en kampeert hij zomer en winter graag met zijn VW camper. Wat het kamperen in een camper te gek maakt? Vinzzent houdt van ontdekken en avontuur! Op deze manier hoeft hij nooit op één plek te blijven.

 

( Bron: Website Vinzent )


 

Deel ....