Q5 RadioSchijf

Zondags is de introductie net na 11-12 & 13.00 uur in “De Kloppende 30”.

De single wordt gedraaid van ma t/m vr, na het nieuws op de even uren van 08:00 tot 22:00 uur.

 

Q5 Radioschijf voor Week 29


Déon Leon (27) lanceert tijdens zijn eigen concert zijn zelfgeschreven solo single ‘Jouw Geluk (Vivo Por Ti)’. Voor het maken van deze single heeft hij diverse interessante mensen uit het vak weten te strikken. Het zomerse liedje, dat gaat over zijn liefde voor zijn verloofde Rachel Kramer, is geschreven door Déon zelf en Emy Perez (Cloud 9): “Emy komt uit Venezuela en heeft eerder geschreven voor Enrique Iglesias en Christina Aguilera. De klik met haar was zo tof, ze snapt helemaal wat ik wil. Die heerlijke zomerse klanken gemixt met mijn liefde voor het Nederlandstalige lied. Je kan er niet op stil blijven zitten en dát is nou precies wat ik wilde.”

‘Jouw Geluk (Vivo Por Ti)’ is net als Déon zijn vorige single ‘Ineens’ geproduceerd door Stuart Lynn in de Red Bullet Studios van Spinnin’ Records. De basis van het liedje is gemaakt door zijn Rino Sambo (de protege van The Partysquad, nét getekend door Top Notch) en goede vriend van Déon, Kraantje Pappie, hielp hem met de puntjes op de i voor ‘Jouw Geluk (Vivo Por Ti)’.

Afgelopen zondag heeft de zanger ‘Jouw Geluk (Vivo Por Ti)’ voor het eerste gezongen tijdens zijn concert ‘At the Beach’. Een geslaagd concert met diverse gast-optredens zoals Bergit Lewis, New Timeless, Rachel Kramer en Wolter Kroes. “Wolter was ook zo lief: die riep dat dus ook! Deon is het nieuwe talent de Nederlandse Ricky Martin”, jubelt Déon.

 

Biografie:

Déon Leon (27) lanceert zijn eerste zelfgeschreven solo single ‘Ineens’. Precies tien jaar na de winst in Popstars in 2008 is hij nu aan het werken aan zijn debuutalbum dat na de zomer uit moet komen. Dit jaar nog stond hij in de halve finale van het programma ‘Topper Gezocht’.

Voor ‘Ineens’ ging Déon terug naar zijn roots. Het heeft een zomerse latinsound. Déon is half Antilliaans en daardoor is de latin muziek met de paplepel ingegoten. Daarnaast houdt hij van de Amsterdamse gezelligheid en van die twee elementen heeft hij een

combinatie gemaakt waaruit een nieuwe stijl – Nederlandstalige-Latinpop – is ontstaan: “ik kon niet kiezen. aan de ene kant hou ik van André Hazes, Nielson en Rene Froger, maar aan andere kant luister ik heel veel naar latin grootheden als Ricky Martin en Enrique Iglesias. Het mixen van die twee werd me afgeraden, maar ei- genwijs als ik ben wil ik die sound tóch samenvoegen, latin meets pop, pop meets latin. En wat maakt het eigenlijk uit? Het klinkt gewoon lekker.”

‘Ineens’ is het eerste liedje dat Déon zelf schreef en daarom voelt het voor de zanger ook alsof dit zijn debuut is: “ik wist niet eens of ik het kon, maar het ging eigenlijk best snel en goed. Ik ben heel trots op dit liedje en hoop dat mensen het mooi vinden.”

De zevenentwintig jarige zanger timmert samen met zijn verloofde Rachel Kramer hard aan de weg. Laatstgenoemde is ook te zien in de nieuwe video van Déon.


 

Deel ....