Q5 RadioSchijf

Zondags is de introductie net na het Nieuws van 16:00 uur in “De Kloppende 30”.

De single wordt ook op Zondag gedraaid omstreeks,16, 17, 18, 20 en 22:00 uur.

van Ma t/m Vr, krijgt deze Release Airplay na het Nieuws op de even uren van 08:00 tot 22:00 uur.

De Q5 Radioschijf voor Week 09 – 2020


CD Cover = Facebookpagina v/d Artiest

Nielson rekent met zijn nieuwe single Entree af met de enorme bewijsdrang waar hij jarenlang onder gebukt ging.

De zanger zegt in gesprek met NU.nl te hopen dat hij generatiegenoten die tegen dezelfde problemen aanlopen kan helpen met het lied.

Niels Littooij, zoals Nielson echt heet, vertelt dat hij al sinds zijn jeugd bewijsdrang voelt en op zoek was naar bevestiging en erkenning.

“Een tijd lang was dit best een goede drijfveer, maar de laatste jaren merkte ik dat het veel energie begon te kosten”, aldus de zanger.

“Als je voor je gevoel pas slaagt als iedereen vindt dat je slaagt, dan slaag je eigenlijk nooit”, aldus de zanger die vorig jaar met IJskoud een grote hit scoorde.

“Los van het feit of iets een succes werd of niet, focuste ik me altijd op de dingen die ik nog niet had bereikt of de mensen die ik nog niet had overtuigd. Daardoor genoot ik niet genoeg van alle fantastische dingen die wel gebeurden.”

Nielson zette naar eigen zeggen een nieuwe lijn in met het album Diamant dat eind 2018 is verschenen. “Dat album was voor mij eigenlijk een eerste stap in therapie.”

“Ik hoop dan ook dat het meer kan worden dan alleen een anthem voor mezelf en dat anderen er iets aan hebben.”

‘Entree is een strijdbaar anthem’

In het lied Entree bezingt Nielson het leren omgaan met de bewijsdrang en het vertrouwen in zijn eigen gevoel. Muzikaal gezien neigt het lied meer naar hiphop dan zijn voorgaande singles. “De mensen die mijn carrière volgen, weten dat hiphop een belangrijk onderdeel is van mijn muziek en ik vond dat een trapbeat prima paste bij dit strijdbare anthem.”

“Ik dacht bij mezelf: fuck it, waarom zou ik niet zo’n trapplaat kunnen maken?” Dit wil echter niet zeggen dat de volgende single ook zo gaat klinken. “Misschien wordt dat wel weer een echte popplaat. Ik wil mezelf die vrijheid blijven geven.”

De dertigjarige Nielson merkt dat hij met zijn minder eendimensionale liedjes en diepere teksten meer publiek van zijn eigen leeftijd trekt. “Ik merk dat Diamant meer aansloeg bij mijn generatie. Wellicht omdat we – zoals ik in mijn teksten – allemaal aan het zoeken zijn naar waar we staan in het leven.”

Hij denkt dan ook dat veel mensen tegen vergelijkbare problemen met bewijsdrang aanlopen. “Ik ben gevormd door mijn bagage en mijn jeugd, maar ik denk wel dat het een overkoepelend thema is. Ik hoop dan ook dat het meer kan worden dan alleen een anthem voor mezelf en dat anderen er iets aan hebben.”

‘Ik zit in een luxepositie’

Dat Nielson nu een nieuwe single uitbrengt, wil nog niet zeggen dat er op korte termijn ook een album volgt. “Ik heb nog geen idee wanneer dat gaat komen. Wel heb ik er al genoeg materiaal voor.”

De zanger zegt al tien tot vijftien nummers te hebben geschreven waar hij erg tevreden over is. “Ik zit in een luxepositie. Ik had zelf eigenlijk ook niet gedacht dat ik al zo snel iets zou uitbrengen, maar er is een luikje opengegaan.”

( Bron: nu.nl )

 

Biografie:

Al op jonge leeftijd is Niels Littooij druk bezig met muziek. Van een drumstel op zijn zesde, naar gitaar en ook basgitaar op niet veel latere leeftijd.

Niels studeer op de Hermand Brood Academi in Utrecht, waarbij hij de richting van Rap kiest. In 2008 wint Littooij de Rotterdamse voorronde van Kunstbende, mede daardoor speelt hij geregeld in het voorprogramma van The Opposites.

In de periode tussen 2009 en 2011 maakt Niels deel uit van het trio Zirkus Zirkus. Het trio is opgericht door jeugzender Nickeloden in samenwerking met MTV. Met dit trio brengt hij onder andere de nummers 17 & Smoorverliefd en Bij Je Zijn uit.

In de zomer van 2012 besluit Niels solo verder te gaan. Nederland leert op dat moment Nielson kennen bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland: Nielson is een Nederlandstalige singer-songwriter met vaak makkelijk mee te zingen poprock nummers.

Ondanks dat Nielson het programma niet weet te winnen, weet hij wel direct een hit te scoren met zijn catchy song Beauty & The Brains. Het nummer weet de platina status te bereiken.

Begin 2013 brengt Nielson zijn tweede single Zo Kan Het Dus Ook uit. Niet kort daarna wordt de zanger getroffen door een polieop on zijn stemband, welke hem dwingt enige tijd rust te nemen.

Nielson maakt zijn rentree op het podium tijdens de 3FM Awards in april 2013. De singer-songwriter is genomineerd in de categorieën Beste Nieuwkomer en Beste Artiest Pop, maar blijft buiten de prijzen.

Samen met Sanne Hans (van Miss Montreal) scoort Nielson in de zomer van 2013 een grote hit met het nummer Hoe. Met meer dan 20.000 exemplaren weten de twee de platina status te behalen.

Naast een succesvolle samenwerking met Sanne Hans, neemt Nielson in het najaar van 2013 de titelsong voor de film Mannenharten op, samen met Bløf.

Verder staat het najaar van 2013 staat in het teken van een clubtour en Nielson is eind december ook in de Ziggo Dome te bewonderen tijdens 538 Jingle Balls.

Begin 2014 is Nielson één van de artiesten, welke deelnemen aan De Vrienden Van Amstel Live in de Rotterdamse Ahoy.

Het debuutalbum van de singer-songwriter Zo van Ah Yeah komt in maart 2014 uit, welke wordt gevolgd door een clubtour.

Tijdens de 2014 editie staat Nielson voor het tweede achtereenvolgende jaar op het Concert at Sea festival op de Brouwersdam.

( Bron: rockzine.nl )


 

Deel ....