Q5 RadioSchijf

Zondag’s is de introductie net na 11-12 & 13.00 uur in “De Kloppende 30”.

De Single word gedraaid van Ma t/m Vr, na het Nieuws op de even uren van 08:00 tot 22:00 uur.

 

Q5 Radioschijf voor Week 17


LEEN ZIJLMANS – LEENTJE, DOE (‘T) ER NOG EENTJE

“Elke noot komt rechtstreeks uit mijn hart”, dat zingt Leen Zijlmans op zijn verrassende nieuwe single ‘Leentje, Doe (‘t) Er Nog Eentje’, welke vanaf 18 april via Nationale Artiesten Parade in de (digitale) winkelschappen ligt. Van Leen Zijlmans, in het zuiden steevast “Brabantse Leen” genoemd, verscheen een kleine 20 jaar geleden zijn debuutalbum ‘Moments To Remember’. Met bijna een halve eeuw praktijkervaring weet Leen zich, als één van de betere vocalisten van ons land binnen dit genre, gesteund door een grote en trouwe groep fans en volgers. Reeds jarenlang boeit hij de muziekliefhebber met zowel ontroerende songs als de gezellige Hollandse meezinger.

 

In 2014 stond Leen, samen met zijn kleinzoon volop in de schijnwerpers met het nummer ‘Daar zijn Opa ’s Voor’ en vorig jaar nog tekende hij voor het prachtige melancholieke levenslied ‘Ik Zal Je Missen’. Deze laat Leentje nu volgen door een onvervalste kroegenplaat met feestgehalte om u tegen te zeggen. En, dit door Frank Verkooyen geschreven, gecomponeerde én produceerde lied, is nog autobiografisch ook! “Muziek zit in mijn bloed… ik verloor misschien dan wel wat haren, maar daarvoor heb ik nu mijn witte hoed”, aldus Leen. Daarmee zet deze zanger de toon voor misschien wel één van de gezelligste releases van de laatste tijd!

 

Biografie:

Deze energieke, sfeervolle, uiterst muzikale en bovenal prettig gestoorde Leen werd op 27 maart 1956 te Raamsdonksveer geboren. Zijlmans heeft al een stormachtige carrière op zijn naam kunnen schrijven als zanger en entertainer. Al twee decennia lang zingt hij gezellige, indrukwekkende en ontroerende covers van topzangers uit binnen-en buitenland.

Leen is een zanger in hart en nieren. Een zanger die al jaren bekend en gekend is in alle uithoeken van Nederland en zelfs al vele malen in het buitenland heeft hij opgetreden.

Veel bekendheid heeft hij gekregen door zijn optredens in de Las Vegas-shows van De Ster in Nieuwkuijk. Als solist heeft hij de afgelopen twintig jaar in talloze feesttenten en op partyboten staan zingen. Bekend op Ibiza, waar hij een seizoen lang voor de plaatselijke hoogwaardigheids-bekleders en jetset zijn muzikale kunnen toonde.

In 2000 bracht hij zijn eerste album uit: “Moments to remember”

Na het succes van het debuutalbum van Leen “Moments to remember” heeft hij op veler verzoek nu gekozen voor een Nederlandstalig album. Op zijn debuutalbum zingt hij twaalf momenten om blijvend te herinneren. Momenten waarin tekst en muziek voortdurend strijden om aandacht, van diep vrolijk tot mineur, bitterzoet en melancholiek. Twaalf liedjes stuk voor stuk pakkend gezongen door een man die zijn bezieling en plezier onbeperkt de ruimte geeft. Maar wel met gevoel voor dosering.

( Bron : Score Promotions )


 

Deel ....